16/2/08

Hang him high (Κρεμάστε τον ψηλά)

Προχθές ήμουν στο τρόλεϊ και περνώντας έξω από το Μέγαρο Μουσικής ο τύπος στο διπλανό κάθισμα αναφώνησε «δε μας χέζεις ρε Νταλάρα. Παλιομαϊντανέ!!!» γύρισα κοίταξα από παράθυρο και είδα να κρέμεται από ψηλά μια τεράστια αφίσα για μια συναυλία του Νταλάρα με θέμα το Ρεμπέτικο τραγούδι που θα γίνει στο Μέγαρο.

«Κάνετε λάθος κύριε» του είπα «δεν λέγετε Νταλάρας αλλά Νταράλας και θα τρίζουν για άλλη μια φορά τα κόκαλα του πατέρα του, του Λουκά». Ο άνθρωπος κούνησε το κεφάλι του και δεν ξαναμίλησε.

Ο μουσικός Νταλάρας είναι ένας άψογος επαγγελματίας και είναι σίγουρο ότι και αυτή του η παράσταση θα είναι άψογα στημένη. Θα την παρακολουθήσουν πάλι οι γνωστοί «κουστουμάτοι και φραγκάτοι» που συχνάζουν στο ευαγές τούτο ίδρυμα, το οπόιο σημειωτέων έφαγε το πάρκο για να φτιαχθεί, αλλά και μερικοί ξέμπαρκοι στα φτηνά.

Την προσβολή προς το είδος αυτό του τραγουδιού και σε αυτούς που το αγαπάνε ο μουσικός Νταλάρας δεν την υπολογίζει. Το Ρεμπέτικο είναι λαϊκή μουσική και μάλιστα περιθωριακή λαϊκή μουσική δεν αντέχει ούτε κορδελάκια ούτε αφίσες έξω από μέγαρα ούτε τέτοιους χώρους αλλά ούτε τέτοιου τύπου κοινό.

Εμείς οι «λαϊκοί» το μέγαρο το γνωρίζουμε μόνο από το στίχο της αείμνηστης Ρίτας «απόψε δεν πάω μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο» και έπρεπε ο μουσικός Νταλάρας να το γνωρίζει αυτό.

Hang him high

1 σχόλιο:

GrBase είπε...

Αγαπητέ taskos

Δεν είναι κακό να πάει στο ρεμπέτικο στο Μέγαρο Μουσικής.
Δεν είναι κακό οι κουστουμάτοι και πουράτοι να ακούσουν ρεμπέτικο.
Δεν είναι κακό και το Μέγαρο Μουσικής από μόνο του.

Φαντάσου όμως όλοι οι βουτυροχλιδάτοι του τόπου μαζεμένοι στο Μέγαρο να ακούνε το «Μάνα μου Ελλάς» και να κουνάνε το κεφάλι σαν να έχουν καταλάβει τη πίκρα που κουβαλάει. Ένα πράγμα σαν να έχουν πάει στο Ζωολογικό κήπο.

Το κακό είναι ότι μετά θα έχουν άποψη και για το ρεμπέτικο.

Δεν προσβάλλεται το ρεμπέτικο με τέτοια τσαλίμια ….. άλλωστε όπως λέει και ο GrBase «ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ»