2/3/08

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα (Καλή τύχη Μαριέττα)

Τον τελευταία καιρό η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην βουλευτής, περνάει δύσκολες ώρες λόγω ενός σοβαρότατου προβλήματος υγείας, το μόνο που μπορούμε να της ευχηθούμε είναι να έχει την καλύτερη δυνατή τύχη που γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Με την ευκαιρία αυτή θα πούμε δυό λόγια, για αλαζονεία και στημένη λεμονόκουπα.

Ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας από το 1821 και μετά καλείται να αναλάβει ένα υπουργείο με τεράστια σημασία και ελάχιστο μερίδιο από τον προϋπολογισμό. Αναρωτιέμαι ποιός έντιμος άνθρωπος παραμένει στο υπουργείο αυτό υπουργός για περισσότερες από τρεις μέρες, μέχρι δηλαδή να καταλάβει ότι πρέπει με τα ελάχιστα χρήματα και μέσα που διαθέτει, να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό, ότι προσφέρει στα παιδιά του σωστή Παιδεία.

Η κυρία Γιαννάκου παρέμεινε σχεδόν τρία χρόνια υπουργός Παιδείας και με περισσή αλαζονεία χειρίστηκε σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα. Προσπάθησε να αλλάξει προς το χειρότερο πράγματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λαμβάνοντας υπ’ όψιν μόνο τους μυστικοσυμβούλους της και όχι τους μάχιμους εκπαιδευτικούς και φοιτητές, προσπάθησε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ να φτιάξει ιδιωτικά Πανεπιστήμια, απέτυχε σε όλα γιατί συνάντησε την οργανωμένη αντίδραση όλων των εμπλεκομένων.

Η κυρία Γιαννάκου με αλαζονικό τρόπο αντιμετώπισε δασκάλους, καθηγητές και μαθητές κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους, με φράσεις απαξίωσης και ψεύδη τους κατασυκοφάντησε στην κοινή γνώμη, ενώ γνώριζε το πενιχρό των αποδοχών τους, αλλά και τις απαράδεκτες συνθήκες με τις οποίες προσπαθούν να κάνουν με το καλύτερο τρόπο τη δουλεία τους.

Πρέπει όμως να εξάρουμε τον σωστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας ΣΤ Δημοτικού, ο οποίος βέβαια ήταν και ο λόγος που από αλαζών υπουργός μετατράπηκε σε στημένη λεμονόκουπα. Η κυρία Γιαννάκου τήρησε μια σωστή σταθερή θέση στο θέμα αυτό απέναντι στους γραφικούς και ανιστόρητους ΚαρατζαφεροΧριστοδουλοΨωμιάδηδες, οι οποίοι αυτοανακηρύχθηκαν επιστημονικοί κριτές σχολικών βιβλίων (δεν ασχολήθηκαν βέβαια και με τα λάθη των βιβλίων Μαθηματικών διότι εκεί τους πέφτουν κομμάτι δύσκολα). Τότε ήταν που ο αρχηγός αποφάσισε ότι η κυρία Γιαννάκου του έκανε ζημιά στις επερχόμενες εκλογές και την «άδειασε» στον κάλαθο τον αχρήστων σα στημένη λεμονόκουπα.

Ας αφήσουν τώρα λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα οι κύριοι αυτοί, η εκπαιδευτική κοινότητα θλίβεται πολύ περισσότερο απ' αυτούς για την κατάσταση της Μαριέττας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: